PO(D)CHODEM VCHOD! - WALK THRU GALLERY - HRADEC KRÁLOVÉ

Galerie ve veřejném prostoru - podchod u Centrálu (viz.mapa)

s podporou statutárního města Hradec Králové

středa 17. listopadu 2010

TEREZA STEJSKALOVÁ - BADELIDA - 17.11. - 20.12.2010


"Když mi byly asi čtyři roky, hráli jsme s bratrem před spaním hru na legrační slova. Většinou šlo o slova spojená s vyměšováním. Jeden z nás například řekl: "zadek," a pak jsme se tomu smáli. Během jedné z her jsme vymysleli vlastní slovo, které jsme považovali za stejně, ne-li více legrační, a poté ho nějakou dobu hojně užívali. Později jsme pro toto označení vytvořili i objekt - látku sešitou donepravidelného tvaru."
…tímto textem doprovází mladá autorka svůj projekt BADELIDA, kterým zároveň aktivně vstupuje na výtvarnou scénu, na jejímž poli se doposud projevovala výhradně v rovině teoretické a kurátorské. Tereza Stejskalová je v současné době doktorandkou na Filozofické fakultě Karlovy univerzity a výtvarnému umění se věnuje jako recenzentka v časopisu A2, a publikováním teoretických studií.
Projekt BADELIDA, jak sama autorka popisuje, je: „…taková osobní a paradoxní vzpoura proti všudypřítomnému tlaku k produktivitě a kreativitě. Zároveň zkoumám, co znamená tvořit tak, že se zaseknu v netvorbě a stále opakuji svůj prvního smyšlený výtvor v životě (který je zároveň mou první a zatím poslední vystavenou věcí)“ a vystavovala jej již v podobných výstavních prostorech, v duchovně a koncepčně spřízněných galeriích, Galerii Potraviny a Galerii Vitrínky.










Žádné komentáře:

Okomentovat